Μεταφέρεται το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη λόγω οικονομικών δυσκολιών - iefimerida.gr

Μεταφέρεται το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη λόγω οικονομικών δυσκολιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν τη μεταστέγαση του Ιδρύματος του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, καθώς το διώροφο διατηρητέο κτίριο της οδού Πλουτάρχου στο Μαρούσι, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ζωγράφος, χρήζει επισκευών που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου οι συλλογές και τα αρχεία του ιδρύματος θα φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ στο δεύτερο όροφο του μουσείου στην Πειραιώς θα φιλοξενούνται όλες οι θεματικές εκθέσεις του Ιδρύματος Τσαρούχη, όπως η επικείμενη με τίτλο: «Γιάννης Τσαρούχης: Μελέτες για 17 θέματα».

Σχέδια, σπουδές, δοκιμές, παραλλαγές για το ίδιο θέμα, αποκαλύπτουν τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούσε ο ζωγράφος, προκειμένου να αποδώσει σημαντικά θέματα που τον απασχόλησαν από τα νεανικά του χρόνια έως την ωριμότητά του: Η «Θυσία της Ιφιγένειας», η «Μεγάλη αναχώρηση», το «Γράμμα», οι «Τέσσερις εποχές», ο «Μάιος του 1968», «Το πορτρέτο της καλλονής Δέσποινας Πολίτη», «Το καφενείο Μαυροκέφαλου» αλλά και οι φωτογραφίες των μοντέλων του, δηλαδή ο τρόπος που επέλεγε να ποζάρουν.

Το πρωτότυπο αρχειακό υλικό της έκθεσης, συμπληρώνεται από προσωπικά αντικείμενα και βιβλία του ζωγράφου, καταλόγους από εκθέσεις του στο Παρίσι, τη ζωγραφική του παλέτα, κι άλλα ενθυμήματα από το εργαστήρι του, τοποθετημένα σε μια μεγάλη προθήκη, στην είσοδο της έκθεσης.

Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ