Συνελήφθη ο άνδρας που έσπρωξε τον 58χρονο στις γραμμές του τρένου στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο άνδρας που έσπρωξε τον 58χρονο στις γραμμές του τρένου στη Νέα Υόρκη

Συνελήφθη ο άνδρας που έσπρωξε τον 58χρονο στις γραμμές του τρένου στη Νέα Υόρκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη χθες για ανθρωποκτονία χωρίς εγγύηση ο 30χρονος Ναϊμ Ντέιβις, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπρωξε τον 58χρονο Νοτιοκορεάτη στις ράγες του τρένου στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης. Η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη με το γεγονός, ενώ σπεύδουν να κατηγορήσουν την New York post που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία.

Ο Ντέιβις κατηγορείται ότι έσπρωξε τον 58χρονο Κι-Σουκ Χαν στις ράγες ενός τρένου στον σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου 49th Street και πλέον κρατείται χωρίς δικαίωμα εγγύησης μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία η Λιν Κότλερ δικαστής του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον Ντέιβις να διαπληκτίζεται με τον Χαν λίγο πριν τον πετάξει στις γραμμές του τρένου. «Μου επιτέθηκε πρώτος. Με άρπαξε», είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Ντέιβις την ώρα που μεταφερόταν στη φυλακή.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού PIX11, ρώτησε τον Ντέιβις αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Χαν κι εκείνος απάντησε αρνητικά.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Τζέιμς Λιν δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο Ντέιβις «παραδέχτηκε πώς σήκωσε (το θύμα) στον αέρα και πήρε φόρα ακουμπώντας τον τοίχο πίσω του» πριν τον ρίξει στις ράγες.

Η οικογένεια του Χαν τον περιγράφει ως στοργικό πατέρα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα πριν από 25 χρόνια σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

«Ο πατέρας μου υπήρξε πάντα ο άνθρωπος που κυνηγούσε το αμερικανικό όνειρο. Ειλικρινά μου επέβαλε την εκπαίδευση κι ήταν πάντα παρών για μένα. Είναι τραγικό το ότι έφυγε κι ακόμη δεν το πιστεύω», είπε στους δημοσιογράφους η 20χρονη φοιτήτρια, κόρη του θύματος Άσλεϊ Χαν.

Με κατεβασμένο το κεφάλι και μιλώντας χαμηλόφωνα, η σύζυγος του Χαν ευχαρίστησε όσους τής στάθηκαν και ζήτησε από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας.

«Αυτή τη στιγμή πενθούμε γιατί χάσαμε έναν σύζυγο κι έναν πατέρα» είπε η Σερίμ Χαν.

Το περιστατικό της Δευτέρας, απαθανάτισε ο Όμαρ Αμπάσι, ρεπόρτερ της New York Post γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία κατοίκους της Νέας Υόρκης, αφού πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται με τον υπόγειο και συχνά σπρώχνονται μέσα στην πολυκοσμία, ενώ υπήρξε αφορμή για μεγάλο κύμα αντιδράσεων εναντίον του ρεπόρτερ που τράβηξε την φωτογραφία αντί να τρέξει να τον βοηθήσει. Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά για να προλάβει να κάνει οτιδήποτε άλλο.

Ο Αμπάσι, είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας, ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα το τρένο παρέσυρε και σκότωσε τον Χαν.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, και αν είχα μπορέσει θα είχα τραβήξει μακριά τον κύριο Χαν», δήλωσε ο Αμπάσι στην εκπομπή του NBC, «Today»

Ωστόσο η Post έχει μεγάλο ιστορικό προκλητικών τίτλων και ρεπορτάζ και το πρωτοσέλιδο της Τρίτης προκάλεσε την οργή των αναγνωστών της: Υπό τον τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ», στο πρωτοσέλιδο είχε τη φωτογραφία με τον Χαν να προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του τρένου τη στιγμή που αυτό πλησίαζε.

Ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα περιγράφοντας το περιστατικό ως «μία από τις φρικτότερες σκηνές που έχω δει, να παρακολουθώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Το θλιβερό είναι ότι υπήρχε κόσμος κοντά στο θύμα, που παρακολουθούσε και δεν έκανε τίποτα. Μπορείτε να το δείτε αυτό στις φωτογραφίες..

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας Τέρενς Λεγκρί υπέστη σοκ και νοσηλεύτηκε μετά το επεισόδιο, έγραψε η New York Daily News.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ