Ο Καβαλιέρε δηλώνει και πάλι ετοιμοπόλεμος για να... σώσει την Ιταλία - iefimerida.gr

Ο Καβαλιέρε δηλώνει και πάλι ετοιμοπόλεμος για να... σώσει την Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμος να επανοδεύσει στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας του και να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς «κατακλύζεται από παρακλήσεις» για δυναμική επιστροφή του...

«Δεν μπορεί να επιτρέψει η χώρα του να κατρακυλήσει σε ύφεση χωρίς τέλος» ο Καβαλιέρε: «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να κοιτάμε, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ' ότι ένα χρόνο πριν».

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Καβαλιέρε αναφέρει ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να επανοδεύσει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης», μια κίνηση η οποία ωστόσο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή και την ενότητα της κεντροδεξιάς, καθώς δεν συμφωνούν όλοι στην παράταξή του με το ρόλο του σωτήρα που θέλει να λανσάρει.

Πολλοί κάνουν λόγο για σχέδιο του Καβαλιέρε να παραμείνει στην ενεργό πολιτική για το λόγο ότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν και κυρίως το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.

Ωστόσο, τα πάντα εξαρτώνται από το αν η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει να απαγορεύει την δυνατότητα εκλογής σε βουλευτικό αξίωμα για όποιον βαρύνεται με οριστικές καταδίκες της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ