Μαθητές στην Αθήνα πήγαν να κάψουν ζωντανή τρανς συμμαθήτριά τους - iefimerida.gr

Μαθητές στην Αθήνα πήγαν να κάψουν ζωντανή τρανς συμμαθήτριά τους

Τρανς μαθήτρια σχολείου της Αθήνας: Οι συμμαθητές μου πήγαν να με κάψουν ζωντανή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη ιστορία κοινωνικού ρατσισμού φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (τρανς) και η ομάδα «Ομοφοβία στην Εκπαίδευση». Οπως αναφέρουν μια 25 χρονη έζησε τον απόλυτο τρόμο, απειλήθηκε, χλευάστηκε και κινδύνευσε ακόμη και με λιντσάρισμα. Ολα αυτά σε νυχτερινό σχολείο της Αθήνας.

Οπως κατήγγειλε η 25χρονη που αναγνωρίζεται με το όνομα Α στην αρχή του σχολικού έτους 2011-12 κατά την εγγραφή της σε νυχτερινό λύκειο της Αττικής αντιμετώπισε προβλήματα με τη νέα διεύθυνση του σχολείου.

Ηπρώτη αντίδραση του διευθυντή του σχολείου όταν είδε τα έγγραφα με τα ανδρικά στοιχεία ήταν: «Για τον αδερφό σου πρόκειται;». Στη συνέχεια χρησιμοποίησε διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μην την γράψει στο σχολείο.

Μάλιστα της δήλωσε πως έχει πρόβλημα με την εμφάνιση της, ότι είναι αγόρι αφού γεννήθηκε αγόρι, ότι στο «δικό» του σχολείο δε δέχεται τέτοιες καταστάσεις, ότι «θα ενοχληθούν οι υπόλοιποι μαθητές» και ότι σε περίπτωση πειράγματος «εγώ θα τιμωρήσω και εσένα και αυτούς».

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία της στη συνέχεια, την πίεζε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, προτείνοντάς της αρχικά να πάει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Αφού η Α. δεν το δέχτηκε, της είπε πως δεν χρειάζεται να δίνει το παρόν στο μαθήματα και της πρότεινε να έρθει μόνο στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου.

Γενικά, σε κάθε ευκαιρία, όπως καταγγέλλει η 25χρονη, ο διευθυντής του σχολείου της δημιουργούσε πρόβλημα: Καλλιεργούσε κλίμα εκφοβισμού και αποκλεισμού, χρησιμοποιούσε μειωτικές εκφράσεις, εξαπέλυε έμμεσες απειλές, της έδινε αποβολές, ενώ έφτασε ακόμη και στο σημείο να χρησιμοποιήσει σωματική βία εναντίον της, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί έντονο κλίμα σύγκρουσης στη σχολική κοινότητα.

Φέρεται, μάλιστα, να της είπε πως «αν επιθυμώ να το τραβήξω, έχω τη δυνατότητα να σε κάνω να μην μπορείς να σταθείς σε κανένα άλλο σχολείο».

Λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή η Α. Εξαναγκάστηκε να πηγαίνει στο σχολείο ντυμένη ως αγόρι γεγονός που άνοιξε ένα νέο μέτωπο: Προκάλεσε το χλευασμό των συμμαθητών της που άρχισαν να λένε «Η Α. Ξαναέγινε αγόρι».

Οπως καταγγέλλει με τις συμπεριφορές αυτές δημιουργήθηκε «κλίμα» και έτσι άρχισαν να τη χλευάζουν και οι συμμαθητές της. Μάλιστα, ομάδα παιδιών προχώρησε σε ακραίες πράξεις εναντίον της απειλώντας ακόμη και τη σωματική της ακεραιότητα, αφού της πετούσαν πέτρες, μπουκάλια, ενώ δεν δίστασαν ακόμη και να την περιελούσουν με εύφλεκτο υλικό σε μια προσπάθεια να την κάψουν ζωντανή.

Η διεύθυνση του σχολείου από την πλευρά της υποβάθμιζε τα περιστατικά.

Με της προσπάθειές της η Α. κατάφερε πέρυσι να πάρει βραβείο μαθητείας. Επίσης έχει εκλεχθεί στο πενταμελές της τάξης και στο δεκαπενταμελές του σχολείου. Είναι χαρακτηριστική μία φράση από την καταγγελία της Α: «η απαξιωτική συμπεριφορά του διευθυντή μου είχε κλονίσει την ψυχολογία μου και σκεφτόμουν ως λύση την αυτοκτονία». Όπως επίσης αναφέρει η Α., «αν δεν είχα την ψυχική στήριξη της φιλολόγου του σχολείου μας, κυρίας Ε.Α., ενδεχομένως να είχα αυτοκτονήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ