Έτοιμος για ανακωχή εμφανίζεται ο Καντάφι - iefimerida.gr

Έτοιμος για ανακωχή εμφανίζεται ο Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε τερματιμό των εχθροπραξιών, βάσει των οδηγιών της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα μετά την συνάντησή του με τον Λίβυο ηγέτη, χωρίς να διευκρινίσει πάντως κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ο Ζούμα χαρακτήρισε "παραγωγικές" τις επαφές του με τον Καντάφι. Δήλωσε πως ο Καντάφι θέλει την ανακωχή και τον τερματισμό των βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ. Ενώ συζητήθηκε η "αναγκαιότητα για τον Λίβυο λαό να λύσει μόνος του τα προβλήματα του".

Είναι η δεύτερη προσπάθεια του κ. Ζούμα να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία με τον Μουάμαρ Καντάφι, λίγες ώρες μετά από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι η "βασιλεία της τρομοκρατίας" του Λίβυου ηγέτη έφτασε πλέον στο τέλος της.

Μετά τις 11 Μαΐου, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται δημόσια ο ηγέτης της Λιβύης. Ο Τ. Ζούμα συναντήθηκε επίσης και με διάφορα ηγετικά στελέχη της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ