Αύξηση στην κατανάλωση φέτας στη Σουηδία - iefimerida.gr

Αύξηση στην κατανάλωση φέτας στη Σουηδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα αγοράς για τον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων της Σουηδίας από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη αναφέρει σημαντική αύξηση στην κατανάλωση φέτας στη Σουηδία στο πλαίσιο της γενικής στροφής της Βόρειας Ευρώπης προς τη μεσογειακή διατροφή, τη χρήση ελαιόλαδου κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, η εισαγωγή φέτας γίνεται κυρίως από τις ομογενειακές επιχειρήσεις εισαγωγής ελληνικών τροφίμων, ενώ η λιανική διακίνηση γίνεται κυρίως από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στη Σουηδία (ICA, COOP, LIDL κ.λπ.), με την Ελλάδα να είναι η χώρα από την οποία εισάγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες φέτας στη χώρα (το ελληνικό μερίδιο στην αγορά αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας το 2011 τις 167.238 σουηδικές κορόνες από τις 158.089 το 2010 και τις 152.899 το 2009, ενώ το 2011 η Ελλάδα εξήγαγε 3 τόνους φέτας από 2,7 το 2010 και 2,6 το 2009).

Στη λίστα με τους εισαγωγείς φέτας στη Σουηδία μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία και το Bέλγιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ