Πωλείται το αμάξι του Μπάτμαν - Βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Πωλείται το αμάξι του Μπάτμαν - Βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο

Το αληθινό Batmobil του 1966 βγαίνει σε δημοπρασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τετράτροχο θηρίο που πολλοί ζήλεψαν από τις πρώτες κιόλας ταινίεςς του Μπάτμαν, το αυθεντικό Batmobile του 1966 δεν προϋποθέτει μαύρη στενή στολή και μάσκα για να το οδηγήσετε, παρά μόνο γερό πορτοφόλι. Όσοι ενδιαφέρονται να προσθέσουν αυτό το κομμάτι της σύγχρονης κινηματογραφικής ιστορίας στη συλλογή τους, αρκεί μόνο να οπλιστούν με υπομονή και να παρευρεθούν στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα στις 19 Ιανουαρίου, όπου θα γίνει η δημοπρασία.

Κατασκευασμένο από τον γνωστό σχεδιαστή αυτοκινήτων Τζορτζ Μπάρις, ο θρύλος λέει ότι αυτό το αυτοκίνητο «χτίστηκε» σε μόλις 15 ημέρες, αν και δεν υπήρξε καμία πραγματική μαρτυρία για αυτό.

Η κατασκευή του συνολικά κόστισε 15.000 δολάρια (τα οποία ήταν αρκετά το '66) και για οικονομία χρόνου, όπως και κάθε ρεαλιστής θα έκανε, ο Μπάρις χρησιμοποίησε μια Lincoln Futura, την οποία αγόρασε για λίγα δολλάρια περίπου μια δεκαετία νωρίτερα, και την έβαψε μαύρη. Ωστόσο η πρόκληση για τον Μπάρις ήταν ότι έπρεπε να χωρέσει όλα τα τρελά γκάτζετ για την καταπολέμηση του εγκλήματος μέσα στο αυτοκίνητο. Τα γκατζετ που περιλαμβάνονται είναι το Batphone, το Batray, το Bat Beam και το καλύτερο από όλα, η Bat-tering Ram, μαζί έχει και το αλεξίπτωτο για ομαλό φρενάρισμα. Τέλος μέσα του κρύβει έναν κινητήρα 390 ίππων (τον «πειραγμένο κινητήρα 330 ίππων της Lincoln Futura). Την εποχή που κατασκευάστηκε, το αυτοκίνητο αυτό θεωρήθηκε ,μία ματιά στα αυτοκίνητα του μέλλοντος»

Έτσι λοιπόν, δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πουλάνε τα αυτοκίνητά τους στο μισό της αρχικής του τιμής, ο Μπάρις θα κάνει μια μικρή περιουσία, όταν πουλήσει το μαύρο παλιό του Lincoln Futura - Μπάτμομπιλ στο Σκότσντεϊλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ