Περίεργες ομοιότητες στα «χτυπήματα» κατά της Χρυσής Αυγής και της δικαστικού - iefimerida.gr

Περίεργες ομοιότητες στα «χτυπήματα» κατά της Χρυσής Αυγής και της δικαστικού

Περίεργες ομοιότητες στα «χτυπήματα» κατά της Χρυσής Αυγής και της δικαστικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινά στοιχεία βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, η μία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο και η άλλη στο σπίτι της δικαστικού Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι. Πάντως οι μεγάλες ποσότητες με μασούρια δυναμίτη, η πρόθεση για πρόκληση μεγάλης ζημιάς, αλλά και η απουσία προειδοποιητικού τηλεφωνήματος είναι στοιχεία που συνδέονται και προκαλούν ερωτηματικά

Πως αναφέρει και tovima.gr οι επίθεσεις έχουν στοιχεία ενεργειών από συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου ή οργάνωση αντάρτικου πόλης και λιγότερο από οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Ηδη τα πρώτα στοιχέια που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί μαρτυρούν πως η χθεσινή επίθεση δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2010 στα παλιά κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Σωκράτους. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτη με φυτίλι, τα οποία βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει σκάγια που χρησιμοποιούνται από κυνηγούς για αγριογούρουνα. Σκοπός των δραστών της επίθεσης φέρεται ότι ήταν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα γραφεία του κόμματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ