Στις 12 Δεκεμβρίου η «μαύρη Τετάρτη» της Βουλής - iefimerida.gr

Στις 12 Δεκεμβρίου η «μαύρη Τετάρτη» της Βουλής

Στις 12 Δεκεμβρίου η «μαύρη Τετάρτη» της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να χάσουν το εξαιρετικά υψηλό εφάπαξ, τουλάχιστον εξαπλάσιο από αυτό το οποίο λαμβάνουν σήμερα οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, οδηγεί τους υπαλλήλους της Βουλής που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα να υποβάλλουν μαζικά αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ηδη, τουλάχιστον 150 άτομα έχουν υποβάλλει σχετικές αιτήσεις, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική διάταξη για την εξίσωση των εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2013.

Η 12η Δεκεμβρίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν την πρώτη αίτηση συνταξιοδότησης καθώς απαιτείται και δεύτερη επιβεβαιωτική μετά από 15 ημέρες.

Ετσι, στη Βουλή εκφράζονται φόβοι ότι την ημέρα αυτή θα κατατεθούν πολλές ακόμη αιτήσεις και γιαυτό ήδη η ημέρα αυτή αποκαλείται «μαύρη Τετάρτη.»

Ηδη, σε αρκετές από τις υπηρεσίες θεωρείται βέβαιο ότι θα παρατηρηθεί πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας με αποκορύφωμα το Τυπογραφείο της Βουλής όπου ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ