Η ιταλική «Χρυσή Αυγή» κατεβαίνει στις εκλογές - iefimerida.gr

Η ιταλική «Χρυσή Αυγή» κατεβαίνει στις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας την 10η και 11η Φεβρουαρίου του 2013 πρόκειται να λάβει μέρος το ακροδεξιό πολιτικό κίνημα Alba Dorata (Χρυσή Αυγή) στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ρεπούμπλικα, ο ηγέτης της, Αλεσάντρο Γκαρντόσι, δηλώνει απροκάλυπτα το θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Χίτλερ και την οικονομική πολιτική του, αλλά και προς το κοινωνικό κράτος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Το ακροδεξιό, εθνικιστικό κίνημα δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Τεργέστη, μέχρι στιγμής διαθέτει πέντε γραφεία σε πέντε διαφορετικές πόλεις και αριθμεί περίπου 1.000 μέλη.

Φέρει το ίδιο έμβλημα και το ίδιο λατινοποιημένο όνομα με την εγχώρια Χρυσή Αυγή, ενώ το πρόγραμμά της προβλέπει τα κλασικά: μείωση του πληθυσμού μεταναστών, έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, κατάργηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αυτονόμηση της Λομβαρδίας μέσω της καντονοποίησής της, αλλά και νέο νόμισμα (λιρέτα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ