Σε ποιες ΔΕΚΟ μπαίνει λουκέτο - iefimerida.gr

Σε ποιες ΔΕΚΟ μπαίνει λουκέτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου θεωρείται πλέον δεδομένη, η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, με πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και το μεγαλύτερο πακέτο αποκρατικοποιήσεων στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας. Την ίδια ώρα μάλιστα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ακόμα και λουκέτο σε ΔΕΚΟ.

Η λίστα μόνο των ΔΕΚΟ που έπεσε στο τραπέζι με προοπτική το κλείσιμο κάποιων εξ αυτών, συμπεριλάμβανε τον ΕΟΜΜΕΧ, την Εργατική Εστία, την ΔΕΠΑΝΟΜ, τη Θέμις Κατασκευαστική και ένα κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε χθες πως «αν χρειαστεί να κλείσει μία ΔΕΚΟ, θα γίνει και αυτό», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μέρους των αστικών συγκοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι έχει ήδη υπάρξει μία πρώτη συμφωνία τουλάχιστον στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, ενώ σε θρίλερ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για τη νομική μορφή που θα έχει τελικά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, χθες.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος της λήξης των διαπραγματεύσεων, πιθανώς και εντός της ημέρας, θα καθορίσει και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, καθώς εκτός απροόπτου ως το τέλος της εβδομάδας -ίσως και αύριο Τετάρτη- θα πρέπει να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές πάντως να απαιτούν να λάβουν και εκείνοι τον λόγο.

Εντωμεταξύ, για πολλοστή μέρα χθες η κυβέρνηση συνέχισε να ζητά εθνική συνεννόηση ξεκαθαρίζοντας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή ότι δεν τίθεται θέμα "λευκής επιταγής" και δίνοντας νέα ερμηνεία στην έννοια "κυβερνητική συνεργασία" που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή. "Η κυβερνητική συνεργασία δεν είναι συνεργασία σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο υπουργών", είπε, ζητώντας "υπερβάσεις" από τα άλλα κόμματα, που θα δείξουν ότι «αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο πατριωτικό καθήκον που έχουμε να σώσουμε τη χώρα» και κλείνοντας, μόνο προς ώρας, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ