Ένα CD «καίει» Γερμανούς καταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας - iefimerida.gr

Ένα CD «καίει» Γερμανούς καταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «μαζικές φορολογικές απάτες» κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος σύμφωνα με στοιχεία Γερμανών πελατών της τράπεζας UBS που περιέχονται σε CD και τα οποία ερευνούν οι γερμανικές ελεγκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung κάνει αναφορά σε επιδρομές φορολογικών ελεγκτών, στα μέσα Νοεμβρίου, σε οικίες καταθετών της ελβετικής τράπεζας κολοσσού, στοιχεία των οποίων περιλαμβάνονται σε CD που είχε αγοράσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι έρευνες των ελεγκτών αποκάλυψαν «μαζικές φορολογικές απάτες», στις οποίες εμπλέκονταν 750 ιδρύματα και 550 άλλες περιπτώσεις, με τα αφορολόγητα ποσά καταθέσεων να φτάνουν τα 2,9 δισ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο CD φέρεται να κόστισε στην τοπική κυβέρνηση του Ντίσελντορφ 3,5 εκ. ευρώ.

Αναφερόμενη σ' αυτή την κίνηση του κρατιδίου της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η κεντρική κυβέρνηση της χώρας έκανε λόγο για υπονόμευση της επιδιωκόμενης υπογραφής διμερούς φορολογικής συμφωνίας με την Ελβετία.

Στον άλλο πόλο, το τοπικό υπουργείο Οικονομικών στο Ντίσελντορφ επισημαίνει την επιτυχία αυτής της κίνησης κατά της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας ότι από το 2010 έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 3 δισ. ευρώ.

Αν και επίσημες αξιολογήσεις για τον ακριβή αριθμό των «μαύρων» λογαριασμών σε τράπεζες της Ελβετίας δεν υπάρχουν, ο πρόεδρος του Γερμανικού Φορολογικού Συνδικάτου Τόμας Αϊγκεντάλερ εικάζει πως το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 150 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ