Η Δικαιοσύνη έχει το τώρα το λόγο για την αποφυλάκιση του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό - iefimerida.gr

Η Δικαιοσύνη έχει το τώρα το λόγο για την αποφυλάκιση του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τώρα το λόγο για τη γκάφα με την αποφυλάκιση κρατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eχει «κλείσει», για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών για την αποφυλάκιση ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των ειδικών φρουρών, τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο τόσο σε επίπεδο ποινικό όσο και σε πειθαρχικό.

Για την υπόθεση είχαν εκδοθεί δύο πορίσματα, ένα από την Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Μαρία Τρουπή και ένα από την άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, έχει ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να συγκρίνει και να σταθμίσει τα στοιχεία των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση του νεαρού ομογενή.

Η κυρία Τρουπή, έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όμως παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και την άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για άλλες κινήσεις και πως από εδώ και στο εξής τον λόγο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία του Πειραιά και για τα πειθαρχικά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ