«Οι Έλληνες θα μας στοιχίσουν ακόμη πιο ακριβά» υποστηρίζουν οι Αυστριακοί - iefimerida.gr

«Οι Έλληνες θα μας στοιχίσουν ακόμη πιο ακριβά» υποστηρίζουν οι Αυστριακοί

«Οι Έλληνες θα μας στοιχίσουν ακόμη πιο ακριβά» υποστηρίζουν οι Αυστριακοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα αναφέρεται σήμερα η μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung», συνεχίζοντας την ανθελληνική της στάση.

Στο δημοσίευμα, ο επικεφαλής του διπλωματικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Κουρτ Ζάινιτς υποστηρίζει πως η ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους θα κοστίσει σε κάθε Αυστριακό φορολογούμενο επιπλέον 300 ευρώ «αναπτυξιακής βοήθειας» για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα είναι σοβαρές, καθώς οι πολιτικοί ηγέτες που διέψευδαν με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο κουρέματος, όπως π.χ. η Άνγκελα Μέρκελ, τώρα δεν αποκλείουν μια τέτοια εξέλιξη.

Παραπέμποντας στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, πως πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα και αν η χώρα μπορεί να αντεπεξέλθει με τα έσοδά της χωρίς να προκαλεί νέο χρέος, τότε θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση και αυτό δεν θα συμβεί πριν από το 2014-2015, ο Κουρτ Ζάινιτς συμπεραίνει πως η διαγραφή θα έρθει, αλλά αναβάλλεται για μετά τις εκλογές το 2013, στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Κατά την άποψη του συντάκτη, έως το 2015 η Ελλάδα θα σωθεί με «λογιστικά κόλπα» και με απαλλαγή από την υποχρέωση να καταβάλει τόκους για τα δάνεια που έχει λάβει, κάτι που οι επικριτές ονομάζουν «αναβολή της χρεοκοπίας, η οποία, στις ιδιωτικές συναλλαγές, θα διωκόταν ποινικά», όπως τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ