Να γιατί η Ελλάδα είναι πίσω από Μογγολία και Ρουμανία στην επιχειρηματικότητα - iefimerida.gr

Να γιατί η Ελλάδα είναι πίσω από Μογγολία και Ρουμανία στην επιχειρηματικότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους λόγους για τους οποίος δεν θα έπρεπε κανείς να επιλέξει να επενδύσει στην Ελλάδα παρέθεσε σε φόρουμ επενδυτών ένας δικηγόρος της Αθήνας.

Παρά τις παραινέσεις των Ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με τις θετικές αξιολογήσεις της προόδου της ελληνικής οικονομίας και την εφαρμογή των αναγκαίων πρωτοφανώς σκληρών μεταρρυθμίσεων, παρά την παραδοχή ότι η αγορά εργασίας έχει πράγματι γίνει «φτηνότερη», και παρ' όλες τις αισιόδοξες εικόνες και απόψεις που ακούστηκαν στο 14 Ετήσιο Φόρουμ Επενδύσεων στην Ελλάδα, το οποίο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ο κ. Άντονι Παπαδημητρίου επέμεινε ότι το νομικό σύστημα είναι τροχοπέδη για τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με το qz.com, οι ειλικρινείς – όπως χαρακτηρίστηκαν από όλους τους ξένους παρευρισκόμενους και ανταποκριτές – περιγραφές του Έλληνα δικηγόρου επικεντρώθηκαν στο ελληνικό δικαστικό σύστημα και στα επικίνδυνα μονοπάτια του!

«Το νομικό σύστημα είναι εντελώς φρικτό... Να είστε έτοιμοι για τρομερές καθυστερήσεις», επεσήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, υποστηρίζοντας υπάρχουν πλείστοι τρόποι παράκαμψης του συστήματος, οι οποίοι όμως δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη προς την Ελληνική δικαιοσύνη.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούσα στους πελάτες μου να δεχτούν ελληνική εποπτεία. Η εποπτεία πρέπει να είναι διεθνής», προσέθεσε ο νομικός.

Παρότι οι υπουργοί δεν παύουν να επαναλαμβάνουν πως η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο φιλική προς τις επενδύσεις, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως «εφόσον πέσουν οι υπογραφές και δώστε τα χρήματά σας, μην περιμένετε καμία χάρη από το ελληνικό κράτος».

Και το δημοσίευμα του qz.com καταλήγει:

«Συνεπώς, είναι εύκολο να κάνεις μπίζνες στην Ελλάδα, αρκεί να παρακάμψεις το νομικό σύστημα! Κάτι δεν πάει καλά στη λογική συνοχή του επιχειρήματος. Παρ' όλο που έχει σημειωθεί πρόοδος, υπάρχει πραγματικά λόγος που στην παγκόσμια κατάταξη επιχειρηματικότητας, η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει την Ελλάδα πίσω από τη Μογγολία και τη Ρουμανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ