Jolla: Το νέο λογισμικό για smartphones που θέλει να «μπει σφήνα» στα iPhone-Android - iefimerida.gr

Jolla: Το νέο λογισμικό για smartphones που θέλει να «μπει σφήνα» στα iPhone-Android

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο ωραίες εικόνες φέρνει στο μυαλό η ομάδα των φιλόδοξων Φινλανδών που εργάζονται πίσω από το εγχείρημα Jolla: αναβιωτές του καινοτόμου πνεύματος που χαρακτήριζε άλλοτε την πρώτη καλή εποχή της Apple...

Προτού μετατραπεί στον κολοσσό του μισού τρισ. δολαρίων – όταν δηλαδή ο Στιβ Τζομπς ακολουθούσε εμμονικά το όραμά του για τη δημιουργία του Macintosh – οι άνθρωποι της Jolla προχώρησαν στην παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού συστήματος OS, ονόματι Sailfish, το οποίο μοιάζει εξίσου θελκτικό όσο και το τότε φιλικό προς το χρήστη interface που είχε αναπτύξει η Apple.

Οι εκπρόσωποι του νέου λειτουργικού Sailfish κάνουν λόγο για απολύτως επαρκή εναλλακτική λύση που στοχεύει στη δημιουργία ενός τρίτου δρόμου μακριά από την πεπατημένη των iPhone και Android. Κάτι σαν ενδιάμεση εναλλακτική λύση μεταξύ Coke και Pepsi. Μία νέα πλατφόρμα λογισμικού για smartphones.

Στόχος της Jolla δεν είναι να ανταγωνιστεί τις Google και Apple. Κάτι τέτοιο δεν συγκαταλέγεται στα άμεσα σχέδιά της. Πρόκειται μάλλον για ταχέως αναπτυσσόμενο Φινλανδο-Κινεζικό επιχειρηματικό υβρίδιο με διπλή έδρα σε Ελσίνκι και Χονγκ-Κονγκ, με σκοπό την ανάπτυξη ενός εντελώς καινοτόμου οικοσυστήματος κινητής τηλεφωνίας τόσο σε επίπεδο συσκευών και λειτουργικού συστήματος όσο και σε επίπεδο εφαρμογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ