Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ανεξαρτητοποιείται από το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ανεξαρτητοποιείται από το ΠΑΣΟΚ

Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ανεξαρτητοποιείται από το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος» διαβεβαιώνει το iefimerida ο στενός του συνεργάτης Ευθύμης Καρδαράς, με αφορμή φημολογία που αναπτύσσεται εσχάτως.

Ο πρώην υπουργός, που άσκησε -και εξακολουθεί να ασκεί- έντονη κριτική για τους χειρισμούς και την στρατηγική που ακολουθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προβληματίζεται έντονα για τα ιδιαίτερα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά – για τα οποία άλλωστε είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από μηνών.

Ωστόσο, εμφανίζεται διατεθειμένος να παραμείνει προσώρας εντός των κόλπων του Κινήματος και να επιχειρήσει να πείσει για την αναγκαιότητα «ριζικών αλλαγών» ειδάλλως -όπως προειδοποιεί δημοσίως- το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής. Στην Ιπποκράτους διαβεβαιώνουν επίσης ότι «θέλουμε τον Λοβέρδο μαζί μας» αλλά δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την διαρκή αποστασιοποίηση και κριτική που ασκεί ο πρώην υπουργός.

«Δεν βγάζει πουθενά αυτό, πρέπει να το καταλάβει και ο ίδιος» λένε χαρακτηριστικά. Παραπέμπουν δε, στην ομιλία Βενιζέλου το Σάββατο στην ΚΟΕΣ, με την οποία έστειλε σαφή μηνύματα στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Αποδέχομαι κάθε προσωπική αμφισβήτηση, αλλά μέσα στην κοίτη της Παράταξης, όμως δεν δέχομαι από κανέναν υποδείξεις» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και «κάρφωσε» σε όσους ασκούν ενστάσεις επί της στρατηγικής του: «Στρατηγική δεν είναι η επιθυμία πολιτικής, αξιακής και οργανωτικής ταύτισης με τη δεξιά στο όνομα της Ευρώπης. Δεν είναι να θέλεις να γίνεις θλιβερή ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να νομίζεις ότι όλα εξαρτώνται στη χώρα από το αν δύο, τρία συγκεκριμένα σοβαρά πρόσωπα παίζουν ή δεν παίζουν κεντρικό κυβερνητικό ρόλο» είπε με έμφαση, φράση που όλοι κατάλαβαν ότι απευθύνεται στους Λοβέρδο-Χρυσοχοϊδη.

Πρωτοβουλία να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Στις 12.30 τη Δευτέρα ο κ.Βενιζέλος θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στην Ιπποκράτους την πρωτοβουλία του για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Στόχος, όπως εκτιμάται, είναι να επιχειρήσει να χαράξει τις σαφείς ιδεολογικές γραμμές με την ακροδεξιά, ευελπιστώντας να συγκρατήσει τις εξ αριστερών αλλά και εκ δεξιών διαρροές του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν είναι λίγοι στο ΠΑΣΟΚ όσοι πιστεύουν ότι κατ’ αρχήν απαιτείται οριοθέτηση των διαχωριστικών γραμμών με την Νέα Δημοκρατία καθώς η συγκυβέρνηση έχει καταστήσει δυσδιάκριτες αυτές τις διαφορές.

Είναι ενδεικτικό ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός σχετικά με το νέο φορολογικό που «πεθαίνει την μεσαία τάξη» όπως εκτιμούν. Οι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, η εξίσωση του πετραλαίου θέρμανσης με το κίνησης είναι μερικά από τα «τσεκούρια» που θα πέσουν στους ώμους των πολιτών, τα οποία θα είναι καταλυτικά για την δραματική πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.

Τέλος, τον Δημήτρη Καρύδη – πρώην βουλευτή και έχοντας χρηματίσει τη θέση του υπευθύνου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη – επέλεξε ο κ.Βενιζέλος ως αντικαταστάτη του Γιάννη Δατσέρη, για την θέση του υπεύθυνου Επικοινωνίας. «Έχει κλείσει, θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες» λένε από την Ιπποκράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ