Νέος εποικισμός στη Δυτική Οχθη είναι η απάντηση του Ισραήλ στον ΟΗΕ - iefimerida.gr

Νέος εποικισμός στη Δυτική Οχθη είναι η απάντηση του Ισραήλ στον ΟΗΕ

Νέος εποικισμός στη Δυτική Οχθη είναι η απάντηση του Ισραήλ στον ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε «κράτος-παρατηρητή» η κυβέρνηση του Ισραήλ αντιδρά με την προώθηση νέας εποικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η κυβέρνηση Νεταχιάχου άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή τριών χιλιάδων νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη, επισπεύδοντας, παράλληλα, και τα σχέδια για την κατασκευή άλλων χιλίων κατοικιών κάτι που, πρακτικά, απειλεί τη βιωσιμότητα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, καθώς χωρίζει την περιοχή στη μέση.

Την πληροφορία για την απόφαση είχε μεταδώσει συντάκτης της εφημερίδας Ha'aretz, ενώ, αργότερα, τις επιβεβαίωσε, ανωνύμως Ισραηλινός αξιωματούχος.

Μάλιστα, λίγη ώρα προτού αποφασιστεί η επέκταση των εποικισμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, Μαρκ Ρεγκέβ, είχε χαρακτηρίσει την ψηφοφορία στον ΟΗΕ « «αρνητικό πολιτικό θέατρο που θα τραυματίσει την ειρήνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ