Συνεχίζονται οι καταιγίδες - Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι καταιγίδες - Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

Συνεχίζονται οι καταιγίδες - Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κύμα κακοκαιρίας καλά κρατεί, ωστόσο από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή ύφεση. Σήμερα Παρασκευή, θα αναπτυχθούν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με παροδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα είναι ισχυροί, φτάνοντας τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο το πρωί, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός, αφού στη Θράκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές στα βορειοδυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα νότια, κατά διαστήματα αυξημένες, με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στα βόρεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ