Ξαναπροκαλεί ο Μπερίσα – Ζητά ενοποίηση των Αλβανών εντός της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Ξαναπροκαλεί ο Μπερίσα – Ζητά ενοποίηση των Αλβανών εντός της Ε.Ε.

Ξαναπροκαλεί ο Μπερίσα – Ζητά ενοποίηση των Αλβανών εντός της Ε.Ε.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την έκφραση «οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους» απάντησε ο Σαλί Μπερίσα σε ερώτηση για τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συνέχισε τις προκλήσεις για τη «Μεγάλη Αλβανία», υποστηρίζοντας πως πάγια θέση του είναι η ενοποίηση των Αλβανών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι' αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον... Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ματαίωσε την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των δηλώσεων του κ. Μπερίσα για «...εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ