Ο Μπάλμερ αμύνεται, ο Γκέιτς σιωπά: Έπρεπε να είχαμε δει το iPad νωρίτερα - iefimerida.gr

Ο Μπάλμερ αμύνεται, ο Γκέιτς σιωπά: Έπρεπε να είχαμε δει το iPad νωρίτερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην άμυνα αναγκάστηκε να περάσει το αφεντικό της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, απαντώντας στις ερωτήσεις μετόχων που του ζητούσαν εξηγήσεις για την έλλειψη καινοτομίας σε σχέση με την Apple και την Google και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, σε σύσκεψη με 450 μετόχους παρουσία του ιδρυτή της εταιρείας και νυν προέδρου, Μπιλ Γκέιτς, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ υπερασπίστηκε την δυνατότητα της εταιρείας να φέρνει στην αγορά νέες καινοτομίες. Ταυτόχρονα παραδέχτηκε όμως ότι θα έπρεπε να είχε κινηθεί γρηγορότερα στην αγορά των tablets, όπου κυριαρχούν πλέον τα iPad της Apple και οι συσκευές με λειτουργικό Android της Google.

«Νιώθω πολύ καλά με το επίπεδο καινοτομίας μας. Καινοτομούμε στο όριο του λογισμικού και του hardware» απάντησε ο Μπάλμερ όταν ρωτήθηκε από έναν μέτοχο γιατί η Microsoft έμεινε τόσο πίσω από την Apple στον τομέα των tablets. Συνέχισε όμως λέγοντας έστω έμμεσα ότι η εταιρεία έπρεπε να είχε μπει και σε αυτήν την αγορά πιο νωρίς. «Ίσως να έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα», είπε αναφερόμενος ουσιαστικά στο Surface, την πρώτη ταμπλέτα της Microsoft που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα. Σύμφωνα με το Reuters, ο ιδρυτής της εταιρείας, Μπιλ Γκέιτς, που ήταν από τους πρώτους που είχαν προτείνει συσκευές με μέγεθος ταμπλέτας δέκα χρόνια πριν, τον παρακολουθούσε σιωπηλός.

Στην άμυνα βρέθηκε ο Στιβ Μπάλμερ και για τις πωλήσεις smartphones. Όπως είπε οι πωλήσεις smarphones με Windows Phone πουλάνε πλέον τέσσερις φορές περισσότερο από πέρσι. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα αριθμούς για το πόσα τηλέφωνα με Windows Phone πωλούνται από συνεργάτες όπως η Nokia, η Samsung και η HTC. Υπολογίζεται πως η Microsoft -κάποτε ηγέτης της αγοράς- έχει φτάσει να έχει μόνο ένα 2 έως 4% της παγκόσμιας αγοράς χωρίς προοπτικές αύξησης στο άμεσο μέλλον, καθώς οι ανταγωνιστές (iPhone και Android) αυξάνουν επίσης τις πωλήσεις τους.

Τέλος, ο Μπάλμερ ρωτήθηκε από πολλούς αναλυτές για τη στασιμότητα της μετοχής, που είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν δέκα χρόνια, ενώ την έχουν ξεπεράσει η Google και η Apple. «Οι μετοχές είναι ένα περίεργο πράγμα» είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του έδωσε στους επενδυτές 10 δισ. δολάρια σε μερίσματα και επαναγορά μετοχών πέρσι. Η μετοχή της Microsoft ανέβηκε κατά 18% στο οικονομικό έτος μέχρι τον Ιούνιο του 2012, αλλά είναι στα επίπεδα του 2002.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ