Άτομα με αναπηρία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπ. Οικονομικών - iefimerida.gr

Άτομα με αναπηρία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπ. Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάπηροι, τυφλοί και άλλοι ασθενείς με προβλήματα υγεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, αιτούμενοι να συναντηθούν με εκπρόσωπο της ηγεσίας του υπουργείου.

Αυτά που ζητούν, μεταξύ άλλων, είναι να μην απολυθεί κανείς και να μην περικοπούν επιδόματα, συντάξεις και δώρα, ενώ με ψήφισμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διεκδικεί:

-Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου.

-Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας, χωρίς όριο ηλικίας.

-Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω και μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου.

-Πλήρης προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

-Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

Σύμφωνα με τα «Νέα on line», μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με εκπρόσωπο του υπουργείου δήλωσε πως υπήρξε δέσμευση από το ΥΠΟΙΚ για έναρξη διαλόγου για τα αιτήματα που έθεσε η Συνομοσπονδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ