Δένδιας: Στο δρόμο και πάλι 340 αστυνομικοί επιχειρηματιών και διάσημων - iefimerida.gr

Δένδιας: Στο δρόμο και πάλι 340 αστυνομικοί επιχειρηματιών και διάσημων

Δένδιας: Στο δρόμο και πάλι 340 αστυνομικοί επιχειρηματιών και διάσημων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τον περιορισμό του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που απασχολείται στην προστασία πολιτικών, επιχειρηματιών και διάσημων.

Με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως τουλάχιστον 340 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από την προστασία στόχων και επέστρεψαν στις κανονικές δομές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό της.

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθείται σήμερα, προκειμένου να δοθεί προσωπικός φρουρός ή φρουροί σε κάποιον πολίτη.«Τα αιτήματα δημοσίων προσώπων εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να ελεγχθεί η αναγκαιότητα της προστασίας, συνέχισης της προστασίας, ή αλλαγής του δυναμικού που απασχολείται σε αυτήν. Για ιδιώτες, η αντίστοιχη διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο, όπως αναφέρει ο κ.Δένδιας. Η αποδέσμευση αστυνομικών αποφασίζεται όταν οι λόγοι που επέβαλαν τη διάθεσή τους έχουν εκλείψει, κατά τον ίδιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ