Δημήτρης Παπαδημούλης: Τραυμαπλάστ η απόφαση του Eurogroup - iefimerida.gr

Δημήτρης Παπαδημούλης: Τραυμαπλάστ η απόφαση του Eurogroup

Δημήτρης Παπαδημούλης: Τραυμαπλάστ η απόφαση του Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάσα δυο μηνών με μπουκάλες οξυγόνου χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση για τη δόση, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η δόση ήταν βέβαιο πως θα δοθεί. Το ζήτημα ήταν να δοθεί μια απάντηση στο ζήτημα της διαχειρισιμότητας του χρέους. Εκεί, το Eurogroup έδωσε μια συμβιβαστική λύση, τύπου «τραυμαπλάστ», τύπου τσιρότο, που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Βήμα».

Πρoσέθεσε πως «αυτός ο αναιμικός συμβιβασμός, αυτό το τσιρότο, είναι καρπός συσχετισμών. Δεν είναι η λύση που θα δώσει ανάσα. Είναι ανάσα δύο μηνών, είναι δύο μπουκάλες οξυγόνου. Χρειάζεται ένα γενναίο κούρεμα του χρέους και του δημόσιου τομέα, το προτείνουν και οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου. Το δεύτερο είναι μια μεταφορά επενδυτικών πόρων στο Νότο, ένα νέο «New Deal». Η λογική Μέρκελ είναι τόσο τσιγκούνικη, τόσο οικονομικά εθνικιστική, που υπονομεύει την ίδια την ευρωζώνη».

Ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για αναιμική παρέμβαση της κυβέρνησης σημειώνοντας «θα ήθελα όχι να επιβάλει, αλλά να προτείνει και να διεκδικήσει. Είναι τρελό, είναι τραγικό, για τη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους να έχουν γνώμη οι Γερμανοί και η Λαγκάρντ και να μην έχει γνώμη και πρόταση η κυβέρνηση Σαμαρά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ