Το Παρακαταθηκών τιτλοποίησε τα δάνεια 26.000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπορούν να «κουρευτούν» - iefimerida.gr

Το Παρακαταθηκών τιτλοποίησε τα δάνεια 26.000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπορούν να «κουρευτούν»

Το Παρακαταθηκών τιτλοποίησε τα δάνεια 26.000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπορούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων που ζητάνε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις αποπληρωμές των δανείων τους.

Συγκεκριμένα, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις σε σύνολο 26.000 δανείων ύψους 900 εκατομμυριων ευρώ, το Ταμείο δηλώνει αδυναμία οποιασδήποτε διευθέτησης καθώς ήδη από το 2006 τα δάνεια αυτά έχουν τιτλοποιηθεί και από τους όρους της σύμβασης δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στους όρους τους.

Η μόνη δυνατότητα ου υπάρχει είναι η «διευθέτηση» μόλις 100 δανείων το χρόνο, αριθμός που προφανώς δεν επαρκεί στη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από την πλευρά του επιχειρεί να έρθει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους της τιτλοποίησης προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμης της πλειοψηφίας τους προκειμένου να τροποποιήσει τους όρους της σύμβασης του 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ