Το «κούρεμα» μονόδρομος για βιώσιμο χρέος, λένε οι Financial Times [έγγραφο] - iefimerida.gr

Το «κούρεμα» μονόδρομος για βιώσιμο χρέος, λένε οι Financial Times [έγγραφο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μη βιώσιμο χρέος σε ύψος ίσο με το 128% του ελληνικού ΑΕΠ προβλέπει επίσημο έγγραφο της Τρόικα που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, όπου τονίζεται ότι το νέο «κούρεμα» είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πίτερ Σπίγκελ, δημοσιογράφου των Financial Times, στο έγγραφο (κάντε κλικ εδώ) απεικονίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και φαίνεται πως αυτό θα διαμορφωθεί σε διαφορετικά σενάρια. Το κυριότερο σημείο, γράφει, είναι η τρίτη στήλη του εγγράφου, όπου φαίνεται ότι το χρέος με το τωρινό Πρόγραμμα θα διαμορφωθεί στο 144% του ΑΕΠ το 2020.

Ακόμα όμως κι αν μειωθούν τα επιτόκια και προχωρήσει η διαδικασία επαναγοράς ελληνικών ομολόγων όπως προτείνουν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους, το χρέος δεν θα πέσει κάτω από το 128%.

Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος για επιτευχθεί ο στόχος του χρέους 120% το 2020 είναι οι πιστωτές να δεχθούν νέο κούρεμα. Το ερώτημα και όλη η σημερινή συζήτηση στο Eurogroup, γράφει ο δημοσιογράφος, είναι ποιες χώρες θα δεχτούν να διαγράψουν ελληνικό χρέος.

Το «κούρεμα» μονόδρομος για βιώσιμο χρέος, λένε οι Financial Times [έγγραφο] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ