Ρεν: Σήμερα η απόφαση για την δόση - ΕΚΤ: Η συμφωνία δεν θα περιέχει κούρεμα - iefimerida.gr

Ρεν: Σήμερα η απόφαση για την δόση - ΕΚΤ: Η συμφωνία δεν θα περιέχει κούρεμα

Ρεν: Σήμερα η απόφαση για την δόση - ΕΚΤ: Η συμφωνία δεν θα περιέχει κούρεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει σήμερα απόφαση στο Eurogroup, για την δόση των 31,5 δισ. εξέφρασε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βιτόρ Κονστάνζιο, δήλωσε ότι περιμένει σήμερα μια συμφωνία για την Ελλάδα και το χρέος της, τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε να συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης σε διαγραφή χρέους.

«Το έχουμε πει ξεκάθαρα. Δεν συζητάμε κάτι τέτοιο. Όλα τα άλλα είναι απλώς φήμες», είπε για τα σενάρια που θέλουν την ΕΚΤ να συμφωνεί με το ΔΝΤ για νέο κούρεμα χρέους.

Νωρίτερα, ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Ολι Ρεν, είπε ότι πρέπει σήμερα να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ώστε «να άρουμε την αβεβαιότητα πάνω από την Ελλάδα». Όπως είπε «μια απόφαση είναι απόλυτα εφικτή σήμερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ