Ισχυρό ράπισμα για τους υπέρμαχους της απόσχισης της Καταλωνίας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα - iefimerida.gr

Ισχυρό ράπισμα για τους υπέρμαχους της απόσχισης της Καταλωνίας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ανεπίσημα δημοψηφίσματα περί ανεξαρτησίας έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε διάφορες περιοχές της Καταλωνίας, με ορισμένα χωριά μάλιστα να έχουν αυτοανακηρυχθεί «ελεύθερες καταλανικές περιοχές». Το αποτέλεσμα όμως των χθεσινών τοπικών εκλογών δεν δικαίωσε τους υπέρμαχους της απόσχισης...

Τα κόμματα που τάσσονταν υπέρ της απόσχισης κατέκτησαν λιγότερες έδρες σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, βλέποντας έτσι να απομακρύνεται το σενάριο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Πρόκειται για «ισχυρό ράπισμα» στον συντηρητικό πρόεδρο της περιφέρειας Αρτούρο Μας, όπως σημειώνει η εφημαρίδα «Ελ Παΐς», του οποίου το κόμμα μπορεί να ήρθε πρώτο, αλλά με 50 έδρες, δώδεκα λιγότερες από εκείνες που είχε στην προηγούμενη βουλή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υπενθυμίζει πως μόνο η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει το συνταγματικό δικαίωμα να προκηρύξει δημοψήφισμα, το οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ