Σε «ανοικτή γραμμή» Βενιζέλος-Σαμαράς για το Eurogroup - iefimerida.gr

Σε «ανοικτή γραμμή» Βενιζέλος-Σαμαράς για το Eurogroup

Σε «ανοικτή γραμμή» Βενιζέλος-Σαμαράς για το Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με διάφορους ηγέτες ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τη στάση των χωρών τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από την Ιπποκράτους σημειώνεται ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι στο αντίστοιχο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια που πρόσφεραν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι στην τότε ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Στουρνάρα ότι είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση προτάσεων, κοκ, με στόχο να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για εκταμίευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ