Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εν όψει Eurogroup - iefimerida.gr

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εν όψει Eurogroup

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εν όψει Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τις εξελίξεις στο επερχόμενο Eurogroup.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «άβουλο και απαθή παρατηρητή των εξελίξεων» προσθέτοντας ότι «συνεχίζονται τα ψέμματα προς τον ελληνικό λαό»

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τονίζει:

«Όσο κορυφώνονται οι συζητήσεις για το ζήτημα του χρέους και την πορεία της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός παραμένει ένας απαθής και άβουλος παρακολουθητής των εξελίξεων, τηρεί μια στάση ένοχης σιωπής, αναμένοντας την ελεημοσύνη της κ. Μέρκελ και συνεχίζοντας τα ψέματα και τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση δεν απαντά στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, είναι υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία αντιπρόταση. Χρησιμοποιεί τη συζήτηση για την περιβόητη δόση ως απόδραση από τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ακόμα, όμως, κι αν η δόση τελικά δοθεί, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη απάντηση στο ζήτημα του χρέους δεν δίνεται».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ζώη, τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως «επίτευγμα την διεκδίκηση της καταβολής της δόσης η οποία είναι νομοτελειακή συνέπεια»

«Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλεται να παρουσιαστεί η δήθεν ανάκτηση της αξιοπιστίας ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τείνει να γίνει δεκτή ως η απόλυτη επιτυχία, η απλή διεκδίκηση καταβολής της δόσης η οποία είναι, όπως και η κυβέρνηση ισχυριζόταν, η νομοτελειακή συνέπεια και το αντάλλαγμα για την ψήφιση των πιο επώδυνων, ατελέσφορων και αντικοινωνικών μέτρων ενός προγράμματος που αναπαράγει το φαύλο κύκλο της κρίσης», δήλωσε ο κ.Ζώης και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό είναι το δήθεν επίτευγμα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη» αναφέρει ο κ. Ζώης.

Η Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της ομιλίας της για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ επισήμανε ότι «και μόνο η εφαρμογή των μέτρων είναι πραγματική κόλαση για το λαό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ