ΕΚΤ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διέψευσε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στην Bild Zeitung ο Ασμουσεν τόνισε ότι για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος απαιτείται μια δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνει και μείωση επιτοκίων, ωστόσο, ένα κούρεμα δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις λύσεις.

Προέτρεψε, ακόμη, και για άμσεη απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας για να δρομολογηθεί η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι η Ευρωομάδα τη Δευτέρα θα λάβει μια πολιτική απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο δεν σχολιάζει φήμες και εικασίες επαναλαμβάνοντας ότι οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ