Δ. Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις - iefimerida.gr

Δ. Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτοκριτική διάθεση σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας παραδέχεται πως ίσως κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης δεν υπηρέτησαν την κεντρική θέση της για εθνική συνεννόηση.

Επιπλέον, ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι «θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη συνεισφορά του πλούτου στα φορολογικά έσοδα ή μια δομική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους».

Επισημαίνοντας πως οι αλλαγές πρέπει να συνεχισθούν, ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν υπάρχει «κεφάλαιο πολιτικής με τίτλο απολύσεις».

«Καμία μελέτη δεν επιβεβαιώνει πως προκύπτει δημοσιονομικό όφελος με 500 ή 1000 απολύσεις. Αντιθέτως η κοινή λογική και οι κανόνες δικαίου επιβάλλουν να εμποδίσουμε την πρόκληση ενός κλίματος γενικευμένης ασάφειας και ανασφάλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αξιολογούνται με αντικειμενικές διαδικασίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Ρέππας όσον αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος παραπέμπει στον Πρωθυπουργό, ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επισημαίνει πως «η αντιπολίτευση προτάσσει τον στόχο της φθοράς της κυβέρνησης και όχι της ανόρθωσης της χώρας». «Χρειάζεται σταθερότητα και προσήλωση σε ένα εθνικό στόχο», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ