Eνα εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε το Αλογο του Φερνάντο Μποτέρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Eνα εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε το Αλογο του Φερνάντο Μποτέρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Xρυσό πουλήθηκε το χάλκινο Αλογο που φιλοτέχνησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Φερνάντο Μποτέρο. Το γλυπτό τερμάτισε πρώτο στην κούρσα της δημοπρασίας του Οίκου Christie's και απέφερε τρελά κέρδη κατά την πώλησή του.

Το Αλογο απέφερε κέρδη 938.000 δολάρια ενώ για 602.500 δολάρια πουλήθηκε και ο άλλος πασίγνωστος πίνακάς του «Μοναχή που τρώει μήλο». Ο οίκος Christie's αποκάλεσε τον εν λόγω πίνακα μια παιγνιώδη απεικόνιση του προπατορικού αμαρτήματος καθώς απεικονίζει μια εύσωμη καλόγρια να κρατάει τη Βίβλο στο αριστερό της χέρι και με το δεξί να δαγκώνει το μήλο, τον απαγορευμένο καρπό.

Eνα εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε το Αλογο του Φερνάντο Μποτέρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Το μήλο μπορεί να αντιπροσωπεύει τον πειρασμό. Δείχνει σαν να την επιασαν στα πράσα, με τα μάτια της να κοιτάζουν έξω από το κάδρο» εξηγεί ο Βίρτζιλ Γκάρσα, επικεφαλής τμήματος του Christie's.

Ο Φερνάντο Μποτέρο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος εικαστικός καλλιτέχνης της λατινοαμερικανικής Αμερικής. Διεθνώς καταξιωμένη είναι και η Ελληνίδα σύζυγός του Σοφία Βάρη-Κανελλοπούλου, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Ελλήνα και μητέρα Ουγγαρέζα. Μεγάλωσε στην περιοχή της Βάρης απ'όπου πήρε το καλλιτεχνικό της όνομα και σπούδασε στο Παρίσι. Εκεί γνωρίστηκε με τον Μποτέρο, παντρεύτηκαν και ζουν στην πόλη Πιετρασάντα της Ιταλίας.

Eνα εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε το Αλογο του Φερνάντο Μποτέρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ