Μανιτάκης: Δεν υποχωρώ, προέχει το συμφέρον του τόπου, όχι οι ρουσφετολόγοι συνδικαλιστές - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Δεν υποχωρώ, προέχει το συμφέρον του τόπου, όχι οι ρουσφετολόγοι συνδικαλιστές

Μανιτάκης: Προέχει το συμφέρον του τόπου και όχι οι ρουσφετολόγοι συνδικαλιστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή απάντηση-μήνυμα στους συνδικαλιστές έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτεία δεν θα υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους.

Ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου αναφέρει ότι «υπάρχουν ομάδες συμφερόντων και πολιτικά κίνητρα πιέζουν να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να συνδιαλέγεται με συγκεκριμένες ομάδες γιατί πάνω απ´ όλα υπάρχει το συμφέρον του τόπου. Πρέπει να καταλάβουμε σ΄ αυτή τη χώρα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Η πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι κανένα ρουσφέτι δεν πρόκειται να περάσει στις μετατάξεις».

Ο υπουργός ανάφερε ακόμα ότι μέχρι τη Δευτέρα θα σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου ηλεκτρονικό έντυπο για να αναφέρουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό οι οποίους θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους απαντώντας στις προειδοποιήσεις του Αντώνη Μανιτάκη για υπαγωγή όλων των υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου στο καθεστώς διαθεσιμότητας, σε περίπτωση που συνεχιστεί η άρνηση των δημάρχων να στείλουν λίστες με τα ονόματα, δήλωσαν:

«Οποιος ακουμπήσει τον μισθό των εργαζομένων ΔΕ διοικητικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και τη νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ