Πολύδωρας, ο «καμηλιέρης» της Βουλής: Δεν μπορούσα να κάνω το σκυλί που γαβγίζει στο καραβάνι - iefimerida.gr

Πολύδωρας, ο «καμηλιέρης» της Βουλής: Δεν μπορούσα να κάνω το σκυλί που γαβγίζει στο καραβάνι

Πολύδωρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτύπησε χθες το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας για τα μέτρα που πριν λίγες μέρες ψήφισε στη Βουλή λέγοντας ότι δεν ήθελε να είναι στη θέση του σκυλιού που θα γαβγίζει ενώ το καραβάνι θα προχωρεί.

Κατά την παρουσίαση βιβλίου του Αντιπτεράρχου Παναγιώτη Μπαλέ στο Πολεμικού Μουσείου ο κ. Πολύδωρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σας οφείλω μια εξήγηση σχετικά με τις περικοπές και στους ενστόλους. Μια παροιμία των καμηλιέρηδων λέει: ''Το καραβάνι προχωρεί όσο και αν τα σκυλιά του χωριού των φελάχων γαβγίζουν''.

Ψήφισα υπό το κράτος της ανάγκης. Έβλεπα και βλέπω την αδικία και την αποσυνθετική δύναμη των μέτρων και των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης. Αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Έπρεπε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας πρώτα. Και στη συνέχεια να δούμε την ανταπόκριση από την Τρόικα. Αν επιχειρούσα πάλι, μόνος να εκβιάσω μια άλλη διέξοδο, με αγώνα γνώμης, που άλλωστε έδωσα, το καραβάνι πάλι θα προχωρούσε. Η καταψήφιση από μένα θα με έφερνε στη θέση του «αποδιοπομπαίου τράγου». Πράγμα που δεν ήθελα. Ναι, είπα, ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και βλέπουμε. Οι «λύσεις» οι απονενοημένες, της απελπισίας ας περιμένουν. Ας μη βιαζόμαστε. Λίγη αντοχή, λίγη υπομονή ακόμα. Σ΄ αυτό το σημείο βρισκόμαστε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ