Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β - Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β - Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013

Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β - Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013, προστατεύοντας τα βρέφη και τα μωρά από την επικίνδυνη ασθένεια. Το Bexsero έλαβε πριν λίγες μέρες θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων και θεωρείται η σημαντικότερη ιατρική καινοτομία των τελευταίων χρόνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, οι επιστήμονες εργάζονταν τουλάχιστον 20 χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο εμβόλιο και πιστεύουν ότι με τη χρήση του θα καταφέρουν να προστατεύουν τα παιδιά από την σπάνια αλλά επικίνδυνη αυτή ασθένεια.

Η μηνιγγίτιδα Β σκοτώνει το 10% των ασθενών, ενώ προκαλεί μόνιμες βλάβες, όπως εγκεφαλική βλάβη και απώλεια των άκρων. Το νέο εμβόλιο Bexsero υπόσχεται πλήρη προστασία για τις επόμενες δεκαετίες και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις αρχές του 2013.

Ωστόσο όπως φαίνεται η τιμή του θα είναι τσουχτερή και η ιατρική κοινότητα της Βρετανίας ανησυχεί για το αν θα χορηγείται από το εθνικό σύστημα Υγείας όπως τα εμβόλια της πολυομυελίτιδας και της διφθερίτιδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ