Σοκ στην Μελβούρνη: Ρατσιστική επίθεση σε Γαλλίδα για ένα τραγούδι [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στην Μελβούρνη: Ρατσιστική επίθεση σε Γαλλίδα για ένα τραγούδι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Αυστραλίας και της Γαλλίας βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και καταγράφει την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε νεαρή Γαλλίδα μέσα σε αστικό λεωφορείο στην Μελβούρνη από επιβάτες επειδή τραγουδούσε μαζί με φίλους της ένα γαλλικό τραγούδι.

Το ρατσιστικό επεισόδιο που έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας δημιουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε προάστιο της Μελβούρνης με πρωταγωνιστές δύο επιβάτες που άρχισαν να βρίζουν χυδαία την νεαρή Γαλλίδα και τους φίλους της επειδή τραγουδούσαν γαλλικά.

Ο ένας Αυστραλός επιβάτης που συνοδευόταν από την σύζυγο του και το ανήλικο παιδί του άρχισε να ουρλιάζει και να αποκαλεί «πουτ... » και «βρωμιάρα» την νεαρή Γαλλίδα ζητώντας της «να σκάσει ή να μιλήσει αγγλικά». Κάποια στιγμή μάλιστα την πλησίασε απειλητικά και την κάλεσε να κατεβεί από το λεωφορείο με ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς.

Επειδή η νεαρή Γαλλίδα αρνήθηκε να κατέβει, βγήκε ο ίδιος από το λεωφορείο σπάζοντας ένα τζάμι και πετώντας τα γυαλιά στην νεαρή Γαλλίδα. Με εξίσου χυδαία ρατσιστικό τρόπο της επιτέθηκε και δεύτερος Αυστραλός που ενοχλήθηκε επειδή τραγουδούσε στην χώρα του σε ξένη γλώσσα. Το επεισόδιο κατέγραψε στο κινητό του τρίτος Αυστραλός και το σήκωσε στο διαδίκτυο προκαλώντας σεισμό στα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Ο γαλλικός τύπος σχολιάζοντας το αδιανόητο αυτό επεισόδιο και συγκρίνοντας το με αντίστοιχους ρατσιστικούς προπηλακισμούς εναντίον μεταναστών που ζουν στην Γαλλία, επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται εξ ορισμού προστατευμένος λόγω χρώματος ή της γλώσσας του από ρατσιστικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ