Γκάφα μεγατόνων-Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλύπτει άκρως απόρρητους κωδικούς της RAF [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκάφα μεγατόνων-Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλύπτει άκρως απόρρητους κωδικούς της RAF [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αλλαγή όλων των κωδικών ασφαλείας υποχρεώθηκε το βρετανικό υπουργείο Αμύνης μετά την «έμπνευση» του παλατιού να ποστάρει φωτογραφίες του Ουίλιαμ που τον δείχνουν να «χαλαρώνει» στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της αεροπορίας στο Anglesey , μπροστά σε ανοιχτή οθόνη υπολογιστή.

Όλα ξεκίνησαν από μια δημοσιοσχετίστικη επίσκεψη του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας στην βόρεια Ουαλία. Εκεί δηλαδή όπου υποτίθεται ότι ο Ουίλιαμ «υπηρετεί».

Γκάφα μεγατόνων-Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλύπτει άκρως απόρρητους κωδικούς της RAF [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Παρόν βρέθηκε ο επίσημος φωτογράφος του υπουργείου Αμύνης που τον απεικόνισε να πίνει τσάι, να τρώει, να δουλεύει μπροστά σε ένα υπολογιστή και να πιλοτάρει ελικόπτερο.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρήκαν τον δρόμο τους στην επίσημη ιστοσελίδα του πρίγκηπα και από εκεί σε χρόνο dt πέρασαν σε εφημερίδες και websites σε όλο τον κόσμο.

Γκάφα μεγατόνων-Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλύπτει άκρως απόρρητους κωδικούς της RAF [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Μέχρι την στιγμή που οι υπεύθυνοι ασφαλείας του υπουργείου Αμύνης συνειδητοποίησαν τι ακριβώς φαίνεται στις οθόνες μπροστά και πίσω από το Γουίλιαμ (κωδικοί ασφαλείας, ονόματα χρηστών, απόρρητα έγγραφα) και έσπευσαν να τις διαγράψουν.

Γκάφα μεγατόνων-Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλύπτει άκρως απόρρητους κωδικούς της RAF [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με ειδικευμένα σάιτς το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί τρανό παράδειγμα της έλλειψης σημασίας που δίνουν οι οργανισμοί ασφαλείας στην απειλή που μπορεί να προέρθει από αυτό που αποκαλείται visual data security breach, δηλαδή την δυνατότητα διαρροής στοιχείων μέσω οπτικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ