ΙΚΑ: Παίρνατε τη σύνταξη των νεκρών, φέρτε τα χρήματα πίσω - iefimerida.gr

ΙΚΑ: Παίρνατε τη σύνταξη των νεκρών, φέρτε τα χρήματα πίσω

ΙΚΑ: Παίρνατε τη σύνταξη των νεκρών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από τις διασταυρώσεις που έγιναν στο ΙΚΑ σχετικά με επιτήδειους που λάμβαναν τις συντάξεις νεκρών, το ταμείο εντόπισε 31 υποθέσεις στην Πάτρα και ήδη σε 5 περιπτώσεις έχει γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα προχωράει και η εκδίκαση του ποινικού μέρους.

Το ΙΚΑ έχει δώσει τελεσίγραφο σε όσους εντόπισε και τους ζητά τα χρήματα πίσω, δίνοντας τους διορία πέντε ημερών. «Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία μας προκειμένου να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεσή σας (αναζήτηση του ποσού των ... ευρώ, από τη σύνταξη του θανόντος συνταξιούχου ... το οποίο πρέπει να εξοφλήσετε εντός πενθημέρου από την παραλαβή της παρούσης...».

Σύμφωνα με το pelop.gr η πλειοψηφία των παρανομούντων φέρονται να είναι ευκατάστατοι και κατέχουν, ή κατείχαν στο παρελθόν, καίριες θέσεις σε διάφορους τομείς του Νομού Αχαΐας. Εκτός από τη διαδικασία που ακολουθεί το ΙΚΑ όλες οι υποθέσεις παραπέμπονται στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να επιβληθούν και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ