Tο ναυάγιο του Eurogroup φέρνει βουτιά στα Χρηματιστήρια - iefimerida.gr

Tο ναυάγιο του Eurogroup φέρνει βουτιά στα Χρηματιστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αρνητικές τάσεις κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό ναυάγιο του Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την επόμενη δόση των 44 δισ, ενώ στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Στην Αθήνα στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 806,73 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,77%.

Οι ασιατικοί δείκτες κινήθηκαν με μεικτά πρόσιμα, έχοντας ξεκινήσει τις συναλλαγές με κέρδη, με την Ιαπωνία να διατηρεί τα κέρδη της λόγω του αδύναμου γεν, ωστόσο κάποιοι δείκτες έχασαν τα κέρδη τους αφού το Eurogroup δεν κατάφερε να φτάσει σε απόφαση σχετικά με την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse κινείται πτωτικά κατά 0,18%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Dax σημειώνει απώλειες κατά 0,28%. Στο Παρίσι ο δείκτης Cac40 υποχωρεί κατά 0,46%.

Με άνοδο κατά 0,87% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,32% και στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex υποχώρησε κατά 1%. Κέρδη κατά 0,74% στο Χονγκ Κονγκ για τον Hang Seng.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,42 % και διαμορφώνεται στα 1,2761 δολάρια, στον απόηχο της μη λήψης αποφάσεων για την Ελλάδα στο Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ