Διεθνή ΜΜΕ: Το ναυάγιο του Eurogroup καθυστερεί τη δόση των 44 δισ. - iefimerida.gr

Διεθνή ΜΜΕ: Το ναυάγιο του Eurogroup καθυστερεί τη δόση των 44 δισ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικά για το ναυάγιο των Βρυξελλών και την αδυναμία λήψης αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα εμφανίζονται σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ.

«Απέτυχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα», αναφέρει το BBC.

«Επειτα από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι σημείωσε κάποια πρόοδο στο πακέτο των μέτρων για την μείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη τεχνική επεξεργασία κάποιων στοιχείων», προσθέτει το δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των υπουργών για τον τρόπο που θα καταστήσουν το χρέος της Ελλαδας βιώσιμο.

«Ο αγώνας ενάντια στην κρίση χρέους υπέστη άλλο ένα πλήγμα: το Eurogroup δεν κατάφερε να βρει λύση για το ελληνικό πρόβλημα», αναφέρει το Spiegel. Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, δεν υπήρξε συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει για την δόση, γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους έπειτα από σύγκρουση με το ΔΝΤ», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg.

Οπως επισημαίνει το δίκτυο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για μείωση του ελληνικού χρέους μετά από διαμάχη με το ΔΝΤ για το πώς θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα η πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας.

Επικριτικά τα γαλλικά και γερμανικά Μέσα

«Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για την επόμενη δόση», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στο αδιέξοδο που κατέληξε η ολονύχτια συνεδρίοαση του Eurogroup, το οποίο αναμένεται να συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα.

«Η ευρωζώνη απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον «πάγο» εδώ και αρκετούς μήνες», αναφέρει η γαλλική Le Monde. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα προκειμένου να καταλήξει σε μίας ζωτικής σημασίας απόφαση για τη χώρα που απειλείται με «ασφυξία».

Για «ναυάγιο» στο χθεσινό Eurogroup κάνει λόγο και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να βρουν μία λύση για την Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών ολοκλήρωσαν τις διαβουλεύσεις τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης χωρίς την εξεύρεση λύσης για τα κενά χρηματοδότησης. Για αυτό η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα αναβάλλεται.

Μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες δεν ελήφθη απόφαση για την νέα δόση προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, γράφει η Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση, παραθέτοντας και τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «υπήρχαν πολύπλοκα θέματα και δεν βρέθηκε οριστική λύση».

Η ευρωζώνη καθυστερεί τη δόση

Η αμερικανική Wall Street Journal γράφει ότι η 12ωρη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε χωρίς λύση για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες και θα χρειαστεί νέα συνάντηση το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να καταλήξουν σε μία τελική συμφωνία.

«Η Ευρωζώνη καθυστερεί την βοήθεια προς την Ελλάδα», γράφουν οι Financial Times. Η εφημερίδα αναφερόμενη στην ολονύχτια συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζει ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανέβαλλαν ξανά την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την αποτυχία να ξεπεράσουν τις διαφωνίες για τη μείωση του χρέους της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ