Πολυετής άδεια παραμονής σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν σπίτι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πολυετής άδεια παραμονής σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν σπίτι στην Ελλάδα

Πολυετής άδεια παραμονής σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν σπίτι στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα διάταξη με στόχο να δώσει κίνητρα σε αλλοδαπούς κίνητρα για επενδύσεις στη χώρα μας προωθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Με ειδική νομοθετική ρύθμιση θα χορηγούνται ειδικές άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που έχουν αγοράσει ή θα αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα Νέα η άδεια θα είναι πολυετής αλλά θα αφορά μόνο την παραμονή και δεν θα συνεπάγεται δικαίωμα στην εργασία ούτε θα ανοίγει δρόμο για την απόκτηση ιθαγένειας.

Το καθεστώς που ισχύει τώρα δεν δίνει κανένα κίνητρο στο real estate λόγω της δυσκολίας που έχουν οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ να ζουν ή να επισκέπτονται τακτικά τα σπίτια που έχουν αγοράσει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ