Παριστάνουν τους ασθενείς για ένα πιάτο φαγητό και λίγη ζέστη - iefimerida.gr

Παριστάνουν τους ασθενείς για ένα πιάτο φαγητό και λίγη ζέστη

Κατα φαντασίαν ασθενείς για ένα πιάτο φαγητό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανή περιστατικά δείχνουν τη δυσμενή κατάσταση της Ελλάδας του μνημονίου, όταν άποροι συμπολίτες εκλιπαρούν τους γιατρούς να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους σε νοσοκομεία για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό και ένα ζεστό δωμάτιο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega», σε νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός και το Λαϊκό οι άποροι σχηματίζουν ουρές κρατώντας στα χέρια το χαρτί προτεραιότητας και ισχυριζόμενοι ότι έχουν προβλήματα υγείας, προκειμένου να εξεταστούν και να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Εμφανίζονται ισχυριζόμενοι ότι πονάνε κάπου, αλλά στη συνέχεια παραδέχονται στο γιατρό ότι ο πόνος τους έχει περάσει και τους παρακαλούν να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής προκειμένου να μείνουν λίγες μέρες στο νοσκομείο εξασφαλίζοντας φαγητό και ζέστη.

Οι κύριες κατηγορίες ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είναι άνδρες μεταξύ 45 – 60 ετών, κυρίως νεο-φτωχοι και άστεγοι, καθώς και άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ενώ σπανιότερα, παρουσιάζονται και άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, ωστόσο οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ