Reuters: Τρεις διαφορετικές λύσεις στο τραπέζι του Eurogroup-Υποχωρεί η ιδέα της επιμήκυνσης του στόχου για τη βιωσιμότητα του χρέους - iefimerida.gr

Reuters: Τρεις διαφορετικές λύσεις στο τραπέζι του Eurogroup-Υποχωρεί η ιδέα της επιμήκυνσης του στόχου για τη βιωσιμότητα του χρέους

Reuters: Τρεις διαφορετικές λύσεις στο τραπέζι του Eurogroup-Υποχωρεί η ιδέα της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης, έπειτα από την διακοπή για περίπου μία ώρα προκειμένου να ετοιμαστούν οι νέες προτάσεις και να υπάρξει κάποια σύγκλιση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι κάνουν πίσω αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης του στόχου δημοσιονομικής προσαρμογής για τον στόχο βιωσιμότητας ελληνικού χρέους μέχρι το 2022, ενώ επί τάπητος έχουν τεθεί τρεις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις:

  • Το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα δεκαετής αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής τόκων για τα δάνεια του EFSF, κάτι που θα εξοικονομούσε 44 δισ ευρώ στη χώρα.
  • Η μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα, στις 25 από τις 150 μονάδες βάσης, με τη Γερμανία να εγείρει έντονες αντιρρήσεις, κάτι που προκάλεσε και τη διακοπή.
  • Το ενδεχόμενο επαναγοράς του ιδιωτικού χρέους αξίας 35-40 δισεκατομμυρίων στα 30 σεντς ανά ευρώ εξαιρώντας, ωστόσο, τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο απόσταση εξακολουθεί να υπάρχει και στους τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού με το ΔΝΤ να επιμένει στην κάλυψή του μέχρι το 2016, ενώ η Ευρωζώνη επιδιώκει συμφωνία μέχρι το 2014 και νέα διαπραγμάτευση μετά από δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ