Ποδηματά: Δεν πρέπει να μετατεθούν στο μέλλον οι αποφάσεις που που πρέπει να ληφθούν σήμερα - iefimerida.gr

Ποδηματά: Δεν πρέπει να μετατεθούν στο μέλλον οι αποφάσεις που που πρέπει να ληφθούν σήμερα

Ποδηματά: Δεν πρέπει να μετατεθούν στο μέλλον οι αποφάσεις που που πρέπει να ληφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μετατεθούν στο μέλλον αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σήμερα, τόνισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννυ Ποδηματά εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την ελπίδα ότι «αυτό θα επιβεβαιωθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη βάση της Εκθεσης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «Προς μια γνήσια Οικονομική και Νομισματική Ένωση», η κυρία Ποδηματά τόνισε ότι «η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης είναι μια πολιτική συζήτηση, δεν είναι μία τεχνική συζήτηση. Και αυτή είναι η βασική διαφορά προσέγγισης μεταξύ της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αποτυπώνει με πολιτικό τρόπο τα επιχειρήματα ενώ η Εκθεση Ρομπάι έχει τεχνικό χαρακτήρα».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να αποδειχθεί, όχι με διακηρύξεις αλλά με συνέπεια λόγων και πράξεων, «όχι μόνο ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, αλλά ότι έχουμε τη βούληση, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να διορθώσουμε τις αδυναμίες και να συμπληρώσουμε τα κενά με προτεραιότητα την ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας και την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, με το Κοινωνικό Σύμφωνο, που αποτελούν τα κλειδιά για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ