Χάκεψε το Taxis και «πουλούσε» ΑΦΜ και διευθύνσεις 9.000.000 Ελλήνων - iefimerida.gr

Χάκεψε το Taxis και «πουλούσε» ΑΦΜ και διευθύνσεις 9.000.000 Ελλήνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 35χρονου που είχε χακέψει πιθανότατα το TAXIS αποσπώντας ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων περισσοτέρων από εννιά εκατ. πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώθηκε πως ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά εκατομμυρίων πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει από το υπουργείο Οικονομικών στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων 9.000.000 πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν διευκρινίστηκε από που προέρχονται τα εν λόγω στοιχεία, ωστόσο, βάσει των στοιχείων που είχε καταφέρει να αποσπάσει γίνεται αντιληπτό ότι τα στοιχεία αποσπάστηκαν από κάποια υπηρεσία του κεντρικού κράτους.

Υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και το εάν τα στοιχεία αυτά προορίζονταν να πουληθούν από τον 35χρονο.

Τέλος, από την Αστυνομία, έγινε γνωστό πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα .

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε, αμέσως, διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφερε να εντοπίσει τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του 35χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ