Κουβέλης: Να εκταμιευθούν άμεσα τουλάχιστον τα 31,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Κουβέλης: Να εκταμιευθούν άμεσα τουλάχιστον τα 31,5 δισ. ευρώ

Κουβέλης: Να εκταμιευθούν άμεσα τουλάχιστον τα 31
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντικείμενο την αντιμετώπιση του κρίσιμου Eurogroup και της ερχόμενης Συνόδου Κορυφής είχε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης η χώρα μας δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις Ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει άμεση εκταμίευση τουλάχιστον των 31,5 δισ. ευρώ, ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα σχέδιο ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και να υπάρξει χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση και την αντιμετώπιση των ζητημάτων επ’ ωφελεία της χώρας μας των διαρθρωτικών ταμείων, να εφαρμοσθεί άμεσα ένα βιώσιμο, κοινωνικά και οικονομικά, σχέδιο, με βασικό άξονα την ανάπτυξη του τόπου» ανέφερε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό, αντιμετωπίσαμε και ζητήματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Κάτι που είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ακόμη ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησε και ζητήματα αποτελεσματικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης και απάντησε αρνητικά ότι επίκειται ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.

«Μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση να υπάρξει η αιματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, να αρδευθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και η αγορά, με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπισθεί η μεγάλη πληγή της ανεργίας» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ