Βενιζέλος: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χώρα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της τώρα είναι η σειρά των δανειστών να εκπληρώσουν τις δικές τους. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, σε δήλωσή του, τόνισε πως ούτε η Ελλάδα, ούτε τα υπόλοιπα κράτη μέλη αντέχουν άλλη καθυστέρηση, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως το πρόβλημα είναι καθαρά ευρωπαϊκό.

«Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που κατ' επάγγελμα επενδύουν στο «θάνατο» της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη.

«Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ