Τσίπρας: Οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην της Βουλής - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΡΥΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν «μια ώρα αρχύτερα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους την οποία, όπως είπε, θα κυβερνούν ερήμην της Βουλής οι επίτροποι της Τρόικα.

«Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σαν τις χτεσινές θα κυβερνούν. Δεν πρόκειται απλά για εκτροπή. Δεν έχουμε να κάνουμε με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε πια με άλλη χώρα. Έχουμε να κάνουμε με προτεκτοράτο που έλεγε και ο κ. Βενιζέλος. Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος είναι τόσο έκθετοι όσο και ο κ. Σαμαράς. Συναινούν στο έγκλημα εκποίησης της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως , «όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια, τονίζοντας πως ουσιαστικά εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου»

«Η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ