«Δεν θα αφήσω τον βρωμο-έλληνα να με ξεπεράσει», λέει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον για τον Ωνάση - iefimerida.gr

«Δεν θα αφήσω τον βρωμο-έλληνα να με ξεπεράσει», λέει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον για τον Ωνάση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλη η ωμή αλήθεια για την μοιραία σχέση μεταξύ των Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ έρχεται στο φως μετά την απόφαση της χήρας του Άγγλου ηθοποιού να δημοσιεύσει τα ημερολόγια που κρατούσε ο Μπάρτον από το 1967 μέχρι το θάνατό του, το 1984.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συγκλονιστική καταγραφή της σχέσης μεταξύ δυο ταλαντούχων, αθεράπευτα ερωτευμένων -αλλά και ταυτόχρονα βαθιά αυτοκατστροφικών- πλασμάτων. Κάτι που αποδεικνύει η δημοσίευση δυο εκτενών αποσπασμάτων από το The Richard Burton Diaries στην Daily Mail.

Εκεί όπου μαθαίνουμε την γνώμη του Ρίτσαρντ Μπάρτον για:

*Τον Όρσον Γουέλς- «Είναι απίστευτα χοντρός. Ρώτησα την Ελίζαμπεθ πως είναι δυνατόν να κάνει σεξ»

*Την Μαρία Κάλας- «Μας είπε ότι χώρισε με τον Ωνάση γιατί ήταν πολύ καταστροφικός και αυτό είχε επηρεάσει το τραγούδι της. Προσωπικά την θεωρώ βαρετή. Παρόλο που μου είπε πόσο όμορφα μάτια έχω (...) Είναι πολύ μόνη μετά τον γάμο του Ωνάση. Θέλει να του αποδείξει ότι με την Τζάκι κέρδισε απλά μια όμορφη κοσμική, ενώ έχασε μια ιδιοφυΐα, δηλαδή εκείνη. Προσωπικά, αν είχα την επιλογή, και εγώ την Τζάκι Κένεντι θα διάλεγα. Έχει περισσότερο πλάκα. Και είναι και πιο όμορφη».

*Τον Γουόρεν Μπίτι-«Ζηλεύω την Ελίζαμπεθ επειδή δουλεύει με ένα νεότερο άντρα που είναι προφανές ότι την λατρεύει. Μου λέει ότι είμαι χαζός και ότι τον έχει σαν μικρότερο αδελφό. Οπότε της απαντώ ότι δεν είναι πρώτη φορά που έχει προκύψει αιμομιξία».

*Τον Ωνάση- «Ο Ωνάσης έδωσε στην Τζάκι ρουμπίνια αξίας μισού εκατομμυρίου λιρών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω ένα βρωμο-έλληνα να με ξεπεράσει. Οπότε ας ξεκινήσει η μάχη των ρουμπινιών. Γιατί μπορώ να γίνω τόσο χυδαίος όσο αυτός».

*Τους Κένεντι-«Είναι μια οικογένεια θρυλικών σάτιρων. Εντυπωσιάστηκα όταν ο Μπόμπι πήρε την Μαργκότ Φοντέιν και πήγαν σε μια κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του Πιέρ Σάλιντζερ. Ξέρω επίσης ότι όταν ο Τζακ Κένεντι ήταν υποψήφιος για πρόεδρος, είχε μείνει μαζί με τον Φράνκ Σινάτρα στο Palm Springs. Το σπίτι ήταν σαν ένα μεγάλο μπουρδέλο, με τον Τζακ βασικό πελάτη».

*Τον Μάρλον Μπράντο και τον Φρανκ Σινάτρα «Η Ελίζαμπεθ με έκανε να ζηλέψω λέγοντας μου πως τηλεφώνησε στον Μάρλον και μιλούσαν για καμία ώρα. Και πως ανησυχούσε για μένα. Είναι πραγματικά ένας φαντασμένος μικρός μπάσταρδος. Όπως και ο Σινάτρα. Θεοί μπροστά στους καθρέφτες τους. Τους παραμορφωτικούς καθρέφτες τους»

Επίσης είναι φανερό το πόσο αγαπάει ο Μπάρτον την Τέιλορ (την ίδια και το σεξ μαζί της) και πόσο σιχαίνεται την υποκριτική.

*«Η Ελίζαμπεθ με ρώτησε αν θα σταματήσω να την αγαπώ αν αναγκαστεί να περάσει την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρικό καρότσι. Της απάντησα ότι δεν με νοιάζει αν πέσουν και μαραθούν τα πόδια, τα στήθη και ο κώλος της, αν μείνει καραφλή ή αν κιτρινίσουν τα δόντια της. Μερικές φορές δεν πιστεύω το πόσο τυχερός είμαι».

*«Κοιτάζοντας την Ελίζαμπεθ όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα, δεν διέκρινα κανένα σημάδια γηρατειών. Το δέρμα της ήταν απαλό και χωρίς ρυτίδες, τα στήθη της -παρότι είναι μεγάλα και βαριά- έχουν πέσει ελάχιστα σε σχέση με πριν δέκα χρόνια και ο κώλος της είναι σφιχτός και στρογγυλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει λίγο βάρος στο στομάχι».

*«Η Ελίζαμπεθ είναι το αιώνιο one nigt stand μου. Η προσωπική μου, αγορασμένη ερωμένη. Σεξουαλικά ακόρεστη. Είναι σχεδόν απίθανο να σας περιγράψω πώς είναι να κάνεις έρωτα μαζί της. Αλλά θα προσπαθήσω. Η Ελίζαμπεθ είναι 'αποδέκτης'. Και της αρέσει να σου επιστρέφει τα 'μπαλάκια'»

*«Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτή. Τι θα κάνω; Που θα πάω; Καμία δεν συγκρίνεται μαζί της. Δεν έχει νόημα να καμακώσω μια 18αρα με μικροσκοπικό μίνι. Δεν θα άντεχε μαζί μου ούτε μια εβδομάδα».

*«Σιχαίνομαι την υποκριτική. Ειδικά μέσα σε στούντιο. Ειδικά στην Αγγλία. Τρέμω κάθε φορά από την ιδέα του να πηγαίνω στην δουλειά, όπως ακριβώς ένας τραπεζικός υπάλληλος που μπαίνει κάθε μέρα στο γεμάτο κόσμο μετρό».

*«Η έλλειψη ενδιαφέροντός μου στην καριέρα μου είναι σχεδόν ολική. Πιστεύω ότι σε όλη μου την ζωή ντρεπόμουν μυστικά για το ότι ήμουν ηθοποιός. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο ντρέπομαι»

Τέλος, καθιστά σαφές ότι όνειρό του είναι «να μην ξαναδουλέψω μέρα στην ζωή μου». Και συγκεκριμένα «Να μπορούσα να έχω τον Τζ. Πολ Γκέτι ως μπάτλερ, τον Ωνάση ως Έλληνα σεφ και την Ελίζαμπεθ, τοπλες και με μίνι φούστα να με σερβίρει και να με αποκαλεί «κύριο». Η Τζάκι Ωνάση θα μπορούσε να είναι βοηθός της».

Αν και εκείνο το σημείο των ημερολογίων που προβλήθηκε παραπάνω, είναι ένας συγκεκριμένος καβγάς του με την Τέιλορ «Νευρίασα μαζί της και η Ελίζαμπεθ άρχισε να με βαράει στο κεφάλι με τα γεμάτα διαμαντένια δαχτυλίδια δάχτυλά της. Αν μου το έκανε αυτό άντρας, θα τον σκότωνα». Καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατέληξε να της αγοράσει δαχτυλίδι 69 καρατίων, για να την κατευνάσει αφού σχολίασε ότι «Δεν θέλω να σου αγγίξω τα χέρια. Είναι μεγάλα, άσχημα, κόκκινα και αντρικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ